Overgang til ungdomsuddannelser

Efter 9. klasse

10. klasse

Hvidovre kommune har samlet 10. klassestilbuddet til 10. klassecenteret på Engstrandskolen. Du kan læse mere om linjerne på 10. klassecenteret her (nyt vindue)

Yderligere kan man som familie vælge, at ens barn skal på efterskole. Du kan læse mere om efterskolernes tilbud samt finansieringen her (nyt vindue)

Ungdomsuddannelse

Gymnasium, erhvervsuddannelse eller noget helt tredje? I Hvidovre Kommune er der forskellige tilbud til kommunens- og omegnens unge. Du kan læse mere om de lokale tilbud til en ungdomsuddannelse her (nyt vindue)

Alle unge får vejledning om valg af ungdomsuddannelse, mens de går i folkeskole. Der er ansøgningsfrist for tilmelding til den ønskede ungdomsuddannelse 1. marts. Ansøgningen sker via optagelse.dk (nyt vindue)

Du kan få mere information hos skolens uddannelsesvejleder eller læse mere i uddannelsesguiden (nyt vindue)

Hvis du ikke går i folkeskole, kan du altid kontakte uddannelsesvejlederne i den kommunale ungeindsats (nyt vindue)

Uddannelsesvejledning

Alle elever og unge under 25 kan få vejledning om valg af ungdomsuddannelse ved at kontakte uddannelsesvejlederne i den kommunale ungeindsats (nyt vindue).

Det er også her du kan få hjælp til forberedende tilbud, hvis du er færdig med folkeskolen, men endnu ikke helt klar til at vælge eller påbegynde en ungdomsuddannelse. Hvis du går i folkeskole, har du en vejleder på din egen folkeskole.